RSS reader

RSS Reader.

Wanneer je als ouder op de hoogte wilt blijven van de nieuws en mededelingen  van de aanloop, kan je de APP RSS Reader downloaden. Dit kan via je Play store.

RSS

Wat zijn de voordelen:

  • Je krijgt automatische een melding van de nieuwe berichten die geplaatst worden op de website.
  • Tevens kan je meerdere websites die nieuwsbulletins hebben toevoegen. U hoeft dus niet meer als de website af te gaan om te kijken of er nog nieuws is en u kan zelf beslissen of het artikel interessant genoeg is om echt te bezoeken op de website.
  • U krijgt snel een overzicht van de informatie over uw interesse – gebied
  • De inhoud wordt eenvoudig aangeboden, met een link naar het volledige artikel op de website. En zo kan de gebruiker zijn eigen vormgeving bepalen van het  te lezen artikel. De RSS reader hierop worden ingesteld.
  • De RSS-feeds waarop u bent geabonneerd hebben geen last van spam. Er kunnen geen ongewenste spamberichten worden verstuurd naar een feed -reader. U bepaalt namelijk zelf van welke website u informatie ontvangt.
  • In de meeste RSS-readers kunt u artikel bewaren, doorsturen en delen via social media.

 Wat is een RSS-reader?

Een RSS-reader is een online of offline reader waarin de links en previews van artikelen worden getoond waarop u bent geabonneerd. Een RSS-reader wordt ook wel een aggregator of nieuwslezer genoemd. Dus  in plaats van uw favoriete websites te bezoeken en te zoeken naar nieuwe berichten zal een RSS-reader automatische alles tonen wanneer er weer een nieuw bericht is. Vooral als je elke dag verschillend websites bezoekt, werkt een RSS-reader natuurlijk sneller.